#   /   #
Del
Facebook Twitter LinkedIn Google+
Erik Holm
Erik Holm
Creative
RED Gruppen
Send e-postKontakt Erik Holm

Facebook lanserer «Instant Articles»

I dag lanserte Facebook ”Instant Articles” (IA). Et nytt produkt for utgivere for å skape raske og interaktive artikler på Facebook. Ifølge FB skal utgiverne få veldig mye frihet til å forme sine artikler som man selv vil i den nye tjenesten.
Publisert: 15. mai, 2015

2-Photo

Vi deler stadig flere linker med hverandre på Facebook, og dessverre er det mange sider som er veldig tunge og trege å laste ned. Med ”Instant articles” skal det bli opp til ti ganger raskere å laste ned til en vanlig mobiltelefon.

“Fundamentally, this is a tool that enables publishers to provide a better experience for their readers on Facebook” – Chris Cox, CPO Facebook

Med ”Instant Articles” følger det også med mange nye kule funksjoner som at man for eksempel kan zoome inn og se bildene i hi-res, video som går på autoplay når du scroller nedover og se på et kart hvor artikkelen er relevant. Det skal også bli mulig å kommentere hver enkelt setning/del i artikkelen.

3-Map

De første som får lov å prøve IA er The New York Times, National Geographic, BuzzFeed, NBC, The Atlantic, The Guardian, BBC News, Spiegel og Bild.

Når dette blir lansert i Norge vet vi ikke enda, men det blir nok ikke før neste år. Vi i RED Performance kommer selvfølgelig til å holde kontakten med våre venner i Facebook og informere dere når vi vet noe mer.

Se Facebooks produktvideo av Instant Articles her:

Skrevet av:
Erik Holm / Creative / RED Gruppen
Send e-postKontakt Erik Holm